Reisvouchers met SGR-garantie
‘De afgelopen dagen is er door berichtgeving in de pers heel veel onduidelijkheid en ongerustheid ontstaan over welke uitgegeven reisvouchers nu wel en welke niet onder de garantieregeling vielen. Graag willen we je laten weten dat de SGR-voucher ook geldt voor reizen die geboekt zijn ná 16 maart 2020. 
Dat biedt zekerheid en vertrouwen voor de komende periode! 

~~~~~~~~

Gaan we op vakantie deze zomer? Waarnaartoe?
We begrijpen dat er bij jullie veel vragen zijn over al geboekte vakanties, over eventueel te boeken reizen en over de geldende maatregelen op een bepaalde bestemming. We krijgen veel telefoon, veel mail en een groot aantal vragen in de chat. Wij doen er alles aan om je zo snel mogelijk te helpen, maar vanwege de grote drukte is onze reactietijd iets langer dan je van ons gewend bent. Wij vragen daarvoor je begrip en het vertrouwen dat we er alles aan doen om je zo snel mogelijk te helpen. 

Op deze pagina vind je de laatste informatie over onze reizen en over de geldende maatregelen per bestemming. De veranderingen in de maatregelen volgen elkaar snel op, dus kijk regelmatig of er nog wijzigingen zijn. Zeker als jouw reis binnenkort vertrekt! Uiteraard zul je ook in je reisbescheiden de benodigde informatie ontvangen. 

Op dit moment hebben wij zomerreizen naar de volgende bestemmingen gepland staan. Klik op de link om voor het betreffende land de geldende maatregelen te bekijken.  

Kroatië & Montenegro - vertrek 5 augustus
Griekenland, Peloponnesos - vertrek 20 juli en 17 augustus
Griekenland, Kefalonia - vertrek 21 juli en 1 september
Griekenland, Zakynthos - vertrek 29 juli 
Eilandhop Avontuur: Hike, Bike & Sail op de Ionische Eilanden - bijna gegarandeerd vertrek 10 aug. 
Portugal, Algarve - vertrek 23 juli en 6 augustus
Portugal, Madeira - vertrek 30 juli en 20 augustus (30+)
Huttentocht Lechtal - vertrek 27 juli
Oostenrijk, Paznauntal - vertrek 27 juli
Sardinië - vertrek 10 augustus 
Sicilië - bijna gegarandeerd vertrek 24 augustus
• Fly & Drive IJsland: Hoogtepunten van Noord en Zuid - 31 augustus
• Fly & Drive Zuid-Afrika - vertrek 15 oktober
• IJsland, gletsjers en geisers - vertrek 19 oktober
• Citytrip Lissabon - vertrek 19 oktober
• Jeepadventure in de herfstvakantie: van Athene naar Zakynthos - vertrek 17 okt. 
• Citytrip Krakau Oud & Nieuw - vertrek 28 december
• Citytrip Boedapest Oud & Nieuw - vertrek 29 december 

Voor de volgende reizen is het nog even afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt: 
• Costa Rica, tropisch regenwoud en witte stranden - vertrek 2 september
• Argentinië en Chili: Buenos Aires, Patagonië en pampa's - vertrek 20 oktober

We volgen de situatie op de voet. Mocht het nodig zijn om maatregelen te treffen, dan zullen we dat ook doen. Tot die tijd gaan we ervan uit dat de reis gewoon doorgaat. Geen bericht is goed bericht! 

Mogelijk heb je voor één van deze reizen interesse. Als je hier nog over twijfelt, kun je natuurlijk ook vrijblijvend een optie nemen. Wij houden dan een plaatsje voor je vrij op deze reis, zodat jij nog iets meer tijd hebt om je keuze te maken.

Nieuwe reizen en alternatieven
Je kunt het bijna niet gemist hebben dat we de afgelopen weken een heel aantal nieuwe reizen in ons programma hebben opgenomen. Zowel in Nederland als net daarbuiten, dus er is volop keus. Actief, sportief, net wat meer relaxen... alles kan! Je vindt deze reizen op de website onder 'AmiGO houdt van Holland' en 'Ami-GOES naar de buren'. De maatregelen voor Duitsland, Luxemburg en België vind je door op het betreffende land te klikken. Er is nog volop ruimte beschikbaar, dus grijp je kans om deze zomer nog op vakantie te gaan! 

Hoewel de omstandigheden waaronder je op reis gaat anders zijn 'normaal', kun je erop vertrouwen dat we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je samen met je groepsgenoten een heerlijke vakantie hebt. AmiGO, Friends on the move! 

Heb je nog een vraag of wil je graag advies? Schroom niet en laat het ons weten!
Bel met 078 – 684 53 50, stuur een mailtje naar info@amigoreizen.nl, chat met ons via de website of stuur gewoon een appje naar 06 – 302 063 22. Vanwege de grote drukte kan het iets langer duren dan normaal voordat je een reactie van ons ontvangt. 

AmiGO Reizen

Bijgewerkt op: 9 juli 2020

~~~~~~~~

AmiGO Reizen en het Coronavirus
Het Coronavirus houdt op dit moment de hele wereld in de greep. We ondervinden hier allemaal op onze eigen manier de gevolgen van. We weten niet hoe lang de situatie nog duurt. Ook jij hebt vast vragen. We vertellen je graag hoe AmiGO Reizen hiermee omgaat. Op deze pagina hebben we de belangrijkste informatie voor je verzameld en beantwoorden we de meest belangrijke vragen.

AmiGO: Maatregelen en beslissingen

Onze maatregelen en beslissingen voor reizen nemen we op basis van de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en op basis van de maatregelen van het desbetreffende land. Daarnaast hebben we regelmatig contact met tal van onze partners in het buitenland, zoals hotels,
vervoersmaatschappijen en agenten. De veiligheid en gezondheid van jou als passagier staat voorop. Van het grootste belang is dat je van ons weet, dat wij ons laten leiden door de onafhankelijke reisadviezen van Buitenlandse Zaken.

Op dit moment weten we niet hoe de situatie zich gaat ontwikkelen. Die wijzigt immers per dag. We volgen de ontwikkelingen op de voet en zullen daar waar nodig gepaste maatregelen treffen.

Reisadviezen
AmiGO Reizen volgt in eerste instantie de reisadviezen op van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De basisregel is: code rood betekent negatief reisadvies, de reis kan dus niet doorgaan.

Het reisadvies is per land of per regio verschillend en wijzigt regelmatig. Kijk voor de meest actuele stand altijd op:
Klik hier voor de Reisadviezen van Buitenlandse Zaken 

Maatregelen door de overheid van een land
Naast het Ministerie van Buitenlandse Zaken hebben we ook te maken met de maatregelen die door de overheid van een land worden getroffen. Een heel aantal landen heeft inmiddels aanvullende maatregelen genomen. Dit varieert van een medische controle bij aankomst, tot het ‘op slot’ doen van het land. Steeds meer landen stellen extra eisen van passagiers die in een ander (besmet) land geweest zijn. Ook die maatregelen wijzigen heel regelmatig. Uiteraard houden wij dit voor alle reizen goed in de gaten.

Je kunt deze informatie zelf ook vinden op: 
Klik hier voor de maatregelen per land 

Reizen met vertrek op korte termijn

Voorlopig is het alleen noodzakelijk om een standpunt in te nemen voor de reizen die op korte termijn vertrekken (t/m juni).

Dat betekent dan ook dat er geen versoepeling is van de annuleringsvoorwaarden, de geldende betalingsvoorwaarden zijn van toepassing. De reis kan dus niet kosteloos geannuleerd worden. Als je besluit zelf je reis te annuleren, dan zijn de geldende annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Reizen met vertrek op langer termijn (vanaf 1 juli)
Voor alle reizen op langere termijn (dus vanaf 1 juli) is nog weinig te zeggen. We weten niet hoe de situatie zich in tussentijd ontwikkeld. We volgen de situatie op de voet. Mocht het nodig zijn om maatregelen te treffen, dan zullen we dat ook doen. Tot die tijd gaan we ervan uit dat de reis gewoon doorgaat. Geen bericht is goed bericht!

Wil je weten hoe de situatie echt is? Neem een kijkje op de website van Buitenlandse Zaken

Heb je reisplannen voor deze zomer en nog niet geboekt? Neem dan een optie!
Iedereen wil op vakantie. Jij toch ook? Dan adviseren we je je reis voor zomer 2020 gewoon te boeken. In je idee is de zomer misschien nog ‘ver weg’, maar de tijd gaat snel. We verwachten dat de zomerreizen gewoon kunnen vertrekken.

Twijfel je nog een beetje? Heb je wel plannen om een reis te gaan maken, maar kun je nog niet definitief beslissen? Bijvoorbeeld: omdat je af wilt wachten hoe deze corona-situatie zich ontwikkeld? Neem dan een vrijblijvend optie!

Wij houden dan een plaatsje voor je vrij op deze reis. Want we hebben graag dat je met ons mee gaat. En anderzijds heb je meer tijd om er over na te denken en hoef je de boot toch niet te missen.

Bij alle reizen op onze website vind je nu een button met ‘neem een optie’. Je kunt dit formulier invullen om een optie te nemen op de reis. 

Verder nog vragen?
AmiGO heeft meer dan 40 jaar ervaring. Maar ook deze situatie is voor ons nieuw.
Er is niets zo moeilijk als het voorspellen van de toekomst. Ook wij weten niet hoe de Corona-situatie zich gaat ontwikkelen of hoe lang dit duurt. We hopen van harte dat het tij keert.

Je mag van AmiGO verwachten dat we je zo goed mogelijk van informatie voorzien.

Heb je verder nog vragen? Mail ons dan gerust op info@amigoreizen.nl of bel ons tijdens kantooruren op 078 – 684 53 50.

We wijzen je graag de weg. 


AmiGO Reizen

Elise de Pater
Teamleider Touroperating Bijgewerkt op: 1 juni 2020

~~~~~~~~

Veelgestelde vragen

ANVR
AmiGO Reizen is aangesloten bij de brancheorganisatie ANVR heeft op haar website een pagina met veelgestelde vragen.
Op deze website vind je antwoorden op veelgestelde vragen.
Klik hier voor de veelgestelde vragen op de ANVR-website 

Ik vertrek binnenkort (bijvoorbeeld tussen nu en 2 maanden) naar een bestemming waar geen negatief reisadvies is. Kan ik mijn reis kosteloos annuleren?

Het antwoord hierop is: Nee.

Voor alle reizen op kortere of langere termijn geldt:
Er is geen versoepeling in annuleringsvoorwaarden, de normale betalingsvoorwaarden gelden. Je kunt je door jouw geboekte reis niet zomaar annuleren. Alleen in het geval van een negatief reisadvies (dus code rood!) kun je je reis omboeken. In alle andere gevallen (dus ook met code oranje) kan dat niet. 

Mocht je willen annuleren, dan kan dat. Maar dan gelden de gewone annuleringsbepalingen en kosten.

De situatie wijzigt wel per dag. We volgende ontwikkelingen op de voet en zullen daar waar nodig maatregelen treffen.

Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten als ik mijn reis vanwege Corona wil annuleren of omboeken? 
Dat hangt af van de maatschappij waar je je verzekering hebt afgesloten. Bekijk hier een overzicht van de voorwaarden per verzekeraar.

Wanneer besluit AmiGO of een reis doorgaat of niet?
Wij volgen al het nieuws rondom het Coronavirus natuurlijk op de voet. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Wij volgen de adviezen van het Ministerie van Buitenlandse zaken en het RIVM op.
Het is best mogelijk dat in de zomer gewoon gereisd kan worden naar gebieden waar nu een negatief reisadvies voor geldt. Wij wachten de situatie dus af. Wanneer de situatie wijzigt, zullen we alle betrokken reizigers informeren. 

Wat betekent het voor mij als mijn vakantie vanwege een negatief reisadvies
Wanneer AmiGO de reis annuleert, ben je je geld niet kwijt. Je houdt het bedrag dat je aan ons hebt betaald als tegoed (‘waardebon’) voor een volgende vakantie. Je kunt dan een nieuwe reis boeken uit ons aanbod. Het bedrag van de waardebon wordt dan verrekend. Deze zogenaamd ‘Corona-voucher’ valt onder de dekking van de garantieregeling van de SGR. Hiermee blijf je de zekerheid houden dat jouw reeds betaalde reissom veilig is gesteld. 

Is het wel verstandig om mijn aanbetaling- of restantbetaling te doen? Omdat ik nog niet zeker weet of mijn reis wel doorgaat?
We willen je vragen om de normale betalingsvoorwaarden te hanteren, en je aanbetaling of restantbetaling gewoon te voldoen. Want betalingsvoorwaarden staan los van annuleringsvoorwaarden.

Nieuwe reizen en alternatieven

We speuren en selecteren met extra energie naar nieuwe vakantiemogelijkheden. Houd onze website in de gaten! We sluiten niet uit dat we nog een aantal nieuwe reizen in ons programma opnemen. Dichtbij in eigen land, net over de grens of ergens anders in Europa. Als we hier meer nieuws over is, dan krijg je uiteraard als eerste bericht van ons. 


En
als je hier nog goede ideeën of leuke tips voor hebt, dan horen we dat heel graag van je!

Wij spreken de wens uit dat binnen afzienbare tijd de situatie zich weer ‘normaal’ is, de wereld weer gezond wordt en we te zijner tijd weer fijn op reis kunnen. AmiGO, Friends on the move!