Irina Schoonderwoerd – Andorra, Kaapverdische Eilanden, IJsland, Stockholm, Boedapest, Curaçao en een onwijs gezellig weekend Sallandse heuvelrug!

Pfoeh, reizen met AmiGO een aanrader? Gezien de diverse landen kan ik dat zeker niet ontkennen en is daar geen twijfel over mogelijk! Onwijs mooie mensen, super leuke activiteiten op heel gave en mooie bestemmingen! Mooie herinneringen maken en zo’n hoop gezelligheid waar je altijd met een glimlach aan terug kan denken! Dus nog enige twijfel, niet nodig, gewoon boeken!

Zoals gezegd is het zo gaaf! Op Schiphol is het altijd een beetje onwennig maar zodra je onderweg bent is het soms echt al of je al jaren met de groep op stap bent! Maar ook de mooie, diepgaande en waardevolle gesprekken zijn superfijn! Houd je van leuke activiteiten, restaurants verbouwen om gezellig met elkaar te eten en krijg je niet genoeg van spellen? Boek er dan niet 1 maar 4:) Maar let op, het is verslavend!

Met het overzicht van de aankomende reizen alweer op de site is het plannen maken alweer in volle gang! De diversiteit is enorm! Het heerlijke is ook dat alles goed geregeld wordt! Niet onbelangrijk, zo kun je heerlijk onbezorgd genieten tijdens de reis!

-----------------------------------------------------------------

Bert Wittingen – ervaren Amigo reiziger

Een bekende uitspraak van Augustinus is: ‘De wereld is een boek en wie niet reist leest slechts één pagina’. Hoe meer landen je bezoekt, hoe duidelijker het wordt dat ieder land en ieder werelddeel iets unieks heeft en een bezoek meer dan waard is! Ik was 17 toen ik m’n eerste groepsreis maakte en heb daarna bijna geen jaar meer overgeslagen. Ondertussen heb ik alle werelddelen bezocht en de reizen met Amigo gingen o.a. naar IJsland, West-Amerika, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland.

Zoals geen land gelijk is, is ook geen Amigo groep hetzelfde. Wat wel iedere reis overeenkwam was de gezelligheid en de groepssfeer! Voor de meeste reizen had ik me alleen opgegeven, maar dat was na de eerste vakantiedag al vergeten. Kortom: ik kijk terug op veel waardevolle herinneringen en zie uit naar nog meer mooie reizen met Amigo!-----------------------------------------------------------------

Henriëtte Welmers - Montenegro 


Met AmiGO Reizen naar Montenegro, wat een onvergetelijke reis! Van canyoningen, quad rijden en raften tot een rustige wandeling en paardrijden. Alles wat je zou willen doen op vakantie hebben we gedaan.

De groep was super leuk en gezellig. 's Avonds heel veel spelletjes gedaan, hoort toch stiekem wel een beetje bij vakantie. Ondanks dat ik niemand kende voor ik aan dit avontuur begon, heb ik hele goede vriendschappen aan de reis over gehouden die ik niet had willen missen.

Naast de gezelligheid konden we ook serieus met elkaar praten over het geloof. Wat fantastisch om te horen hoe iedereen anders in het geloof staat. Ik kan nu al niet wachten tot de volgende vakantie met AmiGO reizen. Zie ik jou dan ook?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~---


Marc Stout - Citytrip Krakau 

Afgelopen oktober heb ik een reis naar Krakau geboekt met AmiGO. Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis meeging dus ik liet me verassen. We hadden een leuke groep die echt één geheel was en geen groepjes onderling vormden.

Onderweg naar het vliegveld had ik mijn aansluiting in Den Bosch gemist, maar door een appje in de groepsapp kwam ik er al snel achter dat ik in een sociale en hulpvaardige groep terecht zou komen. Ik werd opgepikt om samen verder te reizen naar Eindhoven, in de auto was het al gezellig.

Eenmaal in Krakau aangekomen hadden we het erg getroffen met het weer. In de bus naar het hotel verteld een Poolse dame in vloeiend Engels vol trots over de wetenswaardigheden van Krakau. Het is een stad met een indrukwekkende geschiedenis en doormiddel van een mountainbiketocht heb ik de prachtige omgeving van de stad ervaren.

Ook werden we op de fiets door de stad geleid door gidsen die vol bewogenheid over de geschiedenis vertelden. Ook Auschwitz was erg indrukwekkend om te zien. Kortom een week Krakau via AmiGO is een echte aanrader, ik heb veel geleerd en genoten!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~---

Anne van der Spek - Amerika, Best of West en Argentinië & Chili

Sinds ik met AmiGO op vakantie ga, ben ik verslaafd geraakt aan reizen. De ene na de andere mooie bestemming kwam voorbij in de gids en dit jaar kon ik écht niet kiezen. Dus: in de zomer naar de westkust van Amerika en in het najaar toch nog ‘even’ drie gave weken meepakken in Zuid-Amerika naar Argentinië & Chili. Geen straf! Twee reizen die niet met elkaar te vergelijken zijn, maar beide met een enorm indrukwekkende natuur. Enerzijds uitgestrekte vlaktes waar je 1,5 uur over een grindweg rijdt om bij een Argentijnse Estancia te komen om daar met waanzinnig uitzicht te paardrijden. En anderzijds hiken door gigantische terracotta-kleurige rotspartijen in de Bryce Canyon van de USA. Maar het leukst vind ik eigenlijk nog de avonden. Heerlijk met de groep spelletjes spelen: 30 Seconds, Weerwolven en ga zo maar door. Het geeft blijvende herinneringen en een enorme glimlach op je gezicht die niemand je meer af kan pakken. Ik kijk alweer uit naar de prachtige bestemmingen in deze nieuwe zomergids. Ik zou zeggen: kies er twee!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~---

Marjolein Kwakkel - Fly & Drive Zuid-Afrika

24 oktober op Schiphol Airport, daar begon mijn eerste avontuur met AmiGO. Een Fly & Drive naar Zuid-Afrika. In het begin stonden we nog wat onwennig op Schiphol, maar dat veranderde al snel. Wat mocht ik met een fantastische groep op reis! Niet te geloven hoe goed je elkaar kunt leren kennen in zestien dagen. Ook de reisleidster lag goed in de groep en kon de dingen uitstekend regelen, ook als het even anders liep dan gepland.

En dan Zuid-Afrika, een prachtig land en een aanrader voor iedere reiziger! Het land is ontzettend divers, waardoor ik zo’n beetje alle landschappen heb gezien. Van het drukke Kaapstad, naar de prachtige kust bij Hermanus tot de vele wijnboerderijen in Stellenbosch.

Tijdens de vakantie heb ik ook twee keer met de groep een lokale kerkdienst bezocht. Hierna bleef je even praten met de lokale bevolking, wat vaak bijzondere gesprekken opleverde. Wil je een bijzondere, mooie en waardevolle vakantieherinnering? Kies dan ook voor AmiGO, je zult er geen spijt van krijgen!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~---

Corine van Elst - Fly & Drive Amerika en Canada 

Met een grote glimlach op mijn gezicht denk ik nog vaak terug aan de Fly & Drive reis die ik afgelopen zomer met AmiGO maakte door Amerika en Canada. Bestemmingen die al langer op mijn lijstje stonden. Door deze roadtrip kon ik de landen nu echt ervaren en wat was het gaaf!
Door schitterende nationale parken rijden, af en toe stoppen voor een beer aan de kant van de weg, op de fiets door Vancouver, walvissen spotten, de Rocky Mountains, lokale kerkdiensten, pizza op het strand…stuk voor stuk ervaringen om niet te vergeten! Als groep trokken we intensief met elkaar op en hebben we veel gezellige en waardevolle momenten beleefd. Ook nu nog zien we elkaar met regelmaat!
Ik vond het prettig dat er veel afwisseling was en we zelf mee konden denken over excursies. Ik heb alweer zin om een nieuwe reis te boeken met AmiGO!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~---

William Moree - IJsland

Hoi AmiGO-Reizigers! Mij werd gevraagd een stukje te schrijven over mijn vakantie naar IJsland. In 1 woord samengevat het was geweldig!! Als je van variatie en actie houdt en geen problemen hebt met een beetje kou dan is dit je ultieme volgende reis. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om te doen in de winter zoals; paardrijden sneeuwscooter rijden, hiken of een ritje met de 4x4 het is allemaal mogelijk en zeer zeker de moeite waard! De natuur in IJsland is wonderschoon, trotseer de kou en je ziet de prachtigste rotsen, bergen, watervallen en geisers. Eén van de allermooiste natuurverschijnselen hebben wij ook mogen aanschouwen; het noorderlicht! Het is in woorden niet uit te leggen hoe mooi of het is. Daarnaast is een duik in de Blue Lagoon ook 1 van de dingen die niet op je wensenlijstje mag ontbreken. Verdere ervaringen deel ik niet, die mogen jullie zelf gaan ervaren!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~---

Hanna van Vianen - Egypte en Griekenland

Egypte & Griekenland, de twee reizen die ik heb gedaan met AmiGO. Allebei de keren had ik mijzelf alleen opgegeven, want dat durfde ik wel…Ik heb er altijd onwijs veel zin in, tot de avond ervoor. Dan snap ik niet meer zo goed waarom ik ook alweer alleen op groepsreis wilde zonder mensen die ik al ken. Dat gevoel was gelukkig alweer weggevlogen voordat ik zelf naar mijn bestemming vloog.
Het is zo leuk om kennis te maken met allemaal verschillende mensen en een kunst om te onthouden hoe iedereen heet en wat diegene doet. Naast alle ‘interviews’ is er ook tijd om spelletjes te doen, (bijna niks is leuker dan te lachen om de uitlegpogingen van het andere team van 30 seconds), sportief bezig te zijn en heel veel ruimte voor gezelligheid. Samen zingen, lezen en bidden zorgt voor het extraatje tijdens de vakantie. Kortom: op reis met AmiGO is wat mij betreft echt een aanrader!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~---

John van Horssen - Montenegro 


Afgelopen zomer ben ik met Amigo op vakantie geweest naar Montenegro. Een land waar het toerisme nog in opkomst is. Waar je voordelig maar heerlijk kunt eten. En waar je de mogelijkheid hebt om de ongerepte natuur op te zoeken maar ook kan kiezen voor de wat drukkere plekken aan het strand. De vakantie was afwisselend, wat denk je van een dagje een auto huren om Bosnië of Kroatië te verkennen om vervolgens weer een dag te chillen aan het strand of zwembad? We hadden een leuke hechte groep met een hoop gezelligheid, waar ook ruimte was voor goede gesprekken. Ik heb nu alweer zin in de komende zomer!
-----------------------------------------------------------------