citytrip Citytrip
Citytrip Krakau
 • Vliegreis
 • Polen
 • 5 dagen
 • 21 t/m 25 okt.
 • Petronelle Baarda
Citytrip Krakau - Polen - 1
citytrip Citytrip
Citytrip Krakau
 • Vliegreis
 • Polen
 • 5 dagen
 • 21 t/m 25 okt.
 • Petronelle Baarda
citytrip Citytrip
Citytrip Krakau
 • Vliegreis
 • Polen
 • 5 dagen
 • 21 t/m 25 okt.
 • Petronelle Baarda
citytrip Citytrip
Citytrip Krakau
 • Vliegreis
 • Polen
 • 5 dagen
 • 21 t/m 25 okt.
 • Petronelle Baarda
citytrip Citytrip
Citytrip Krakau
 • Vliegreis
 • Polen
 • 5 dagen
 • 21 t/m 25 okt.
 • Petronelle Baarda
citytrip Citytrip
Citytrip Krakau
 • Vliegreis
 • Polen
 • 5 dagen
 • 21 t/m 25 okt.
 • Petronelle Baarda
HomeOnze reizenCitytrip Krakau
 • Vliegreis
 • Polen
 • 5 dagen
 • 21 t/m 25 okt.
 • Petronelle Baarda

Citytrip Krakau

Krakau is één groot schitt erend openluchtmuseum. Centraal in de historische binnenstad ligt het grootste marktplein van Europa, Rynek Glówny. Daar vlak bij het eeuwenoude koninklijk kasteel van Wawel, met zijn eigen kathedraal. Natuurlijk breng je ook een bezoek aan Auschwitz!  


 • Met bezoek aan Auschwitz
 • Hotel op loopafstand van de oude binnenstad van Krakau
 • Je vliegt met Transavia vanaf Eindhoven
 • Verblijf op basis van 2-pers. kamer incl. ontbijt

Reisleider


Petronelle Baarda

Reisleidster
Gegarandeerd vertrek
Boek voor 1 september

Je reisbestemming

Krakau

Auschwitz

Prijsinformatie

Inclusief:
Vliegreis Eindhoven - Krakau v.v. met Transavia.com. 
1 stuk handbagage van max. 10 kg.
Luchthavenbelasting en brandstofheffing.
Prijs op basis van een 2-pers. kamer.
Verzorging logies en ontbijt. 
Transfer luchthaven – accommodatie v.v. 
AmiGO reisleider.

Exclusief: 
Toeslag 1-pers. kamer: € 125,- 
Exclusief ruimbagage 20 kg. € 40,- (retour).
Excursies en entreegelden.
Eventuele brandstoftoeslag.
Reserveringskosten: € 24,50 per boeking.
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen).

Opstapplaats: Amsterdam – Schiphol.
Valuta: Poolse zloty.prijs €598,00 p.p. Boek deze reis

Reisinformatie

In Krakau en omgeving is ontzettend veel te doen. Hieronder vind je een aantal excursies en activiteiten die je kunt ondernemen. Je kunt met de reisleider en de groep overleggen om zo een leuk programma samen te stellen!

Kasteel Wawel
Gelegen op een heuvel is alleen al door het prachtige uitzicht de wandeling naar dit kasteel meer dan de moeite waard. De heuvel en de binnenplaats van het kasteel zijn gratis te bezoeken, maar er zijn nog veel meer gebouwen die deel uitmaken van het complex. Eigenlijk is het kasteel één groot museum. Je kunt de torens beklimmen, tuinen bezoeken, afdalen in de kelders en nog veel meer. Kaartjes voor een of meerdere tours kun je kopen bij de twee ticketbureaus op de heuvel zelf. Je koopt voor elke tour apart een kaartje. Bij het ticketbureau kun je ook kaartjes halen voor andere dagen, voor als je liever nog even wacht met een bezoekje. Er mag een beperkt aantal mensen per dag bij Wawel naar binnen, dus plan je bezoekje op tijd:
Geopend van maandag tot vrijdag 09:00 - 17:00. Prijs: ca. € 2 - € 6,-.

De Joodse wijk Kazimierz
Hoewel er tegenwoordig nog weinig Joden in deze wijk wonen, is hun nalatenschap nog overal te vinden. Het Galicia museum biedt een interessant kijkje in de Joodse geschiedenis van Polen. Ook zijn er veel synagoges te vinden. Tegenwoordig is de wijk vooral bekend vanwege het hippe uitgaansleven en de gezellige restaurantjes. Het is ook een wijk met een vooral trieste geschiedenis, wat te maken heeft met de jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Het is een hele interessante plek met veel contrasten.

De wijk Nowa Huta
Je begeeft je in een totaal ander Krakau als je door deze wijk wandelt. In de tijd van het communisme wilden de autoriteiten dit gebied als een 'modelstad' maken. De wijk werd hierdoor echter juist een broeinest voor het verzet tegen het regime. Het is zeer interessant om tijdens een wandeling de communistische overblijfselen te zien, en als je echt veel over de geschiedenis wilt weten kun je altijd een bezoekje brengen aan het Nowa Huta Museum of het PRL museum.

Wieliczka zoutmijn
Net buiten Krakau, diep onder de grond, ligt een onvergetelijke bezienswaardigheid: een van de grootste zoutmijnen ter wereld. De mijngangen onder het plaatsje Wielickza zijn in totaal ruim 300 kilometer lang en gaan zo’n 350 meter de grond in. Tegenwoordig wordt er nauwelijks zout meer gewonnen en is de zoutmijn vooral een sprookjesachtige plek waar bezoekers uit de hele wereld naar toe stromen. De zoutmijnen bezoek je altijd met een Engelssprekende gids. Het is aan te raden om kaartjes van tevoren te reserveren en goed te plannen wanneer je wilt gaan. De rondleiding duurt ruim 2 uur.
Dagelijks geopend. Prijs: Vanaf € 22,-.

Concentratiekamp Auschwitz
Een hele indrukwekkende plek die verder geen introdutie nodig heeft. Het complex Auschwitz is één groot museum en de belichaming van de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Vanuit Krakau is het op eigen gelegenheid ongeveer anderhalf tot twee uur reizen met de bus of trein. Als je er niet voor kiest om een georganiseerde tour te doen met transfer en een lokale gids, is de entree gratis. 
Let op! Om de toestroom van de vele toeristen in goede banen te leiden, is het zeer aan te raden om je bezoek goed te plannen en tickets van tevoren (online) te reserveren. Tevens zijn er veel regels voor een bezoek aan Auschwitz: verdiep je hier goed in. 
Dagelijks geopend vanaf 08:00. Prijs: Gratis op eigen gelegenheid. Georganiseerde tours vanaf € 30,-.

Zakopane en het Tatra gebergte
In Krakau ligt de natuur vlakbij: met het bos ‘Las Wolski’ en natuurpark Ojców op een paar kilometer afstand. Voor nog mooiere natuur ga je iets verder Krakau uit, zo’n 100 kilometer. Hier kun je heerlijk wandelen in de vrije omgeving. Er rijden regelmatig bussen vanuit het regionale busstation van Krakau (net achter het centraal station) naar het stadje Zakopane, voor ongeveer € 10,- enkele reis. 

Winkelen
In een grote en gevarieerde stad als Krakau mag winkelen natuurlijk niet ontbreken!

Musea
In een stad met een rijke historie als Krakau barst het van de interessante en gevarieerde musea, bijvoorbeeld:
- Rynek Underground: Een ondergronds museum dat met name de oorsprong van Krakau als stad uitbeeldt. Prijs: ca. € 4,50.
- Schindler's Fabriek: Net buiten het centrum vind je deze fabriek, die Oscar Schindler gebruikte voor het verbergen en redden van honderden Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Prijs: ca. € 5,50.
- Poolse luchtvaartmuseum: Hier worden wel meer dan 200 vliegtuigen tentoongesteld!
Een interessant kijkje in de geschiedenis van de luchtvaart. Prijs: ca. € 2,50.
- Galicia Joods Museum: Een boeiend museum dat de geschiedenis van het Jodendom in Polen wil uitleggen. Prijs: ca. € 2,50.

Alle musea zijn 7 dagen in de week geopend, maar soms gesloten op maandag. Soms is er op dinsdag gratis entree! Plan je bezoek van tevoren en kijk voor meer informatie op de websites van de musea. 

Hotel Wyspianski***         
Wie in hotel Wyspianski slaapt, hoeft maar één voet buiten de deur te zetten om te weten dat een stedentrip naar Krakau een uitstekende keuze was. De ligging is bijzonder centraal en gunstig: tegenover het stadspark en op steenworp van het Rynek Glowny plein. Je slaapt in eenvoudige maar verzorgde en nette kamers, voorzien van douche en toilet. Je verblijft op basis van logies en ontbijt, in de ochtend schuif je uitgerust aan bij het uitgebreide ontbijtbuffet. En wie mist tierelantijnen in een hotel als één van de grootste en mooiste pleinen van Europa op steenworp afstand is?

Vluchtschema
Je vliegt met Transavia van Eindhoven naar Krakau.
Het vluchtschema is als volgt, onder voorbehoud van wijzigingen:

Maandag 21 oktober 2019
Vertrek Eindhoven      11:00 uur
Aankomst Krakau      12:55 uur

Vrijdag 25 oktober 2019
Vertrek Krakau          20:50 uur
Aankomst Eindhoven 22:55 uur

Verzorging
Je vakantie naar Polen is op basis van logies en ontbijt. Lunch en diner zijn dus voor eigen rekening. In de stad kun je echter heerlijk en gevarieerd eten, en als je goed op de prijzen let nog vrij goedkoop ook. De reisleider of lokale bevolking kunnen je hier goede tips over geven!

Ticket
Je ticket ontvang je op Eindhoven airport uit handen van de reisleider.

Tijd
In Polen is er geen tijdsverschil met Nederland.

Grensdocumenten
Voor deze reis naar Polen heb je een geldig paspoort of een geldige Europese identiteitskaart nodig die nog 6 maanden geldig is na je vertrek.

Bagage
Per persoon is 20 kilo bagage extra bij te boeken (1 tas/koffer!). Daarnaast mag je beperkt handbagage in de cabine meenemen. Vergeet je paspoort/identiteitskaart en verdere reisdocumenten niet en stop ze niet in je koffer. Vergeet ook niet bijgesloten labels en stickers aan je bagage te bevestigen. Dit voorkomt het zoekraken van je koffers. Denk aan attributen als zonnebril, zonnebrandcrème e.d. Ook je Bijbel en psalmboek ontbreken natuurlijk niet in je bagage.
 
Reisverzekering en polisnummer
Ga niet onverzekerd op reis! Een reisverzekering bestaat uit een reis-, ongevallen- en bagageverzekering. Zorg ervoor dat je je polisnummer meeneemt! Als je je reisverzekering bij AmiGO hebt afgesloten, is je polisnummer gelijk aan je factuurnummer. Dit staat vermeld op je bevestiging. 

Taal
De officiële taal is Pools. Daarnaast spreken de meeste mensen in de steden Engels, vooral in de toeristische delen.

Geld en geld wisselen
De munteenheid is de Zloty (PLN). Op het moment van schrijven is 1 euro = 4,38 zloty.

Kijken, kijken en niet kopen
Plant en dier: te mooi voor een souvenir
Je gaat op reis om te ontspannen. Om andere culturen te ervaren. Om te genieten van de natuur. Het zijn vaak ervaringen om nooit te vergeten. Je neemt dan ook graag iets tastbaars mee naar huis. Realiseer je wel dat sommige souvenirs gemaakt zijn van bedreigde dieren en planten. Het kopen van die souvenirs kan de natuur op de vakantiebestemming ernstig beschadigen.

Daarom: koop geen koraal verwerkt tot sieraden, geen lampen van grote schelpen of schelpencomposities, geen ivoren beeldjes, geen schilden van zeeschildpadden, geen tassen van katachtigen, slangen, hagedissen en krokodillen, opgezette dieren enz.

Bescherm de natuur, bescherm jezelf
Als je souvenirs van bedreigde dieren en planten meeneemt, loop je zelf ook een groot risico. Er kunnen bij de douane namelijk forse geldboetes op staan.

AmiGO en Duurzaam Toerisme
Duurzaam toerisme is niets anders dan vakantie vieren en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is. AmiGO zet zich in voor het behoud van natuur en cultuur. Dit kunnen wij niet alleen, ook jij als reisdeelnemer speelt daar een belangrijke rol in en je kunt op vele manieren een steentje bijdragen op je vakantie. Hieronder volgen enkele tips:

 • Schoon water is een kostbaar bezit. Op veel warme vakantiebestemmingen, ook in Europa, is een gebrek aan water. Ga er zuinig mee om en neem bijvoorbeeld een douche in plaats van een bad.
 • Respecteer de gewoonten en cultuur van de bevolking. Pas waar nodig je kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen.
 • Ga niet op de foto met een aap of ander wild dier en bezoek geen show’s met dieren. Deze dieren zijn vaak op een wrede manier afgericht of krijgen drugs toegediend om ze rustig te houden.
 • Je bepaalt als vakantieganger natuurlijk zelf hoe je op vakantie gaat. Met het openbaar vervoer van en naar de luchthaven is een milieuvriendelijke keuze.
 • Voel je thuis op vakantie en bespaar elektriciteit. Doe het licht, de televisie en radio uit als je de kamer in het hotel, het appartement of de bungalow verlaat. Geniet van zomerzon en zet de airco een standje lager.
 • Ook een natuurliefhebber? Een uitgezette route is een garantie voor het behoud van flora en fauna, dus zet je voetstap waar anderen ook zijn geweest.
 • Veel Nederlanders eten thuis graag exotisch. Maar proef en stimuleer vooral op vakantie de plaatselijke keuken. Shop in de lokale winkel en geef zo een impuls aan de werkgelegenheid en verdiensten ter plaatse.
 • Zwerfvuil is een grote ergernis thuis en op vakantie. Als je gaat wandelen in natuurgebieden of een bezoek brengt aan vakantiesteden of dorpen laat dan geen afval achter.

Met elkaar kunnen we een steentje bijdragen om de natuur en cultuur in stand te houden.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

-ANVR-voorwaarden
-SGR-voorwaarden
-Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
-Algemene Voorwaarden / Boekingsinformatie van AmiGO Reizen zoals vermeld op deze website.

Groepsgrootte
Het minimum aantal vereiste deelnemers voor deze reis bedraagt ca. 10 personen.

Annuleringstermijn
Annuleringstermijn touroperator 4 weken voor vertrek.

 

Reviews door onze reizigers

Reviews

8,8/10 | 323 beoordelingen
99% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
99% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

Vietnam

Jeroen 02-10-2015
Beveel je ons aan? Ja
Hoe heb je je reis ervaren?
Het geheel is goed georganiseerd. Daarnaast was Jacquelien, onze reisleidster iemand die het goed in de vingers had en sterk is op sociaal gebied.
lees beoordeling

Sölden

corne 14-03-2016
Beveel je ons aan? Ja
Hoe heb je je reis ervaren?
Top!
lees beoordeling