Wat ga jij deze zomer doen?

Voor de mensen in kamp Moria op Lesbos is er deze zomer geen keus. Voor hen geen prachtige reisgids met een variatie aan bestemmingen. Zij gingen op weg en kwamen aan op ‘bestemming kamp Moria’.

Een plek waar meer dan 18.000 mensen van allerlei nationaliteiten wachten op een beter leven. Ontheemd, getraumatiseerd, onbeschermd. Afhankelijk van de Griekse overheid en hulporganisaties die een helpende hand bieden.

Ook jouw hulp kunnen zij goed gebruiken. In het uitdelen van tenten, hygiënepakketten, voedsel, luiers en allerlei andere praktische dingen. En in het bieden van een luisterend oor, een high five of een glimlach, in een ontmoeting van mens tot mens.

Mijn bestemming deze zomer is kamp Moria, Lesbos. Om te doen wat ik kan doen en om het werk van Hanneke Mauritz te steunen die daar al een aantal jaar als vrijwilliger werkt.

Ben jij lichamelijk in goede conditie en ben je mentaal gezond? Overweeg dan om mee te gaan naar Lesbos. Je kiest voor een onvergetelijke vakantie waarin je aan de slag gaat in het vluchtelingenkamp. We ontmoeten Hanneke Mauritz en kunnen hopelijk een mooi sponsorbedrag aan haar overhandigen. We vragen iedere deelnemer om minimaal 500 euro aan sponsorgeld mee te brengen. Van dat geld kan Hanneke als 'supply chain manager' goederen inkopen die broodnodig zijn. Denk aan luiers, maandverband, toiletpapier, tenten, dekens, pallets etc. Om een indicatie te geven wat je voor 500 euro kunt inkopen: 3.333 luiers of 31 tenten of 1000 flessen shampoo of 200 warmwaterkruiken... Zet dat af tegen de 18.000 mensen die daar verblijven. Dan is iedere bijdrage van harte welkom!

Na een week werken rusten we nog een aantal dagen uit aan de andere kant van het eiland en praten we na over de indrukken die we hebben opgedaan.

Wat ga jij deze zomer doen?

Johanneke

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Woonplaats: Rotterdam

Beroep: Docent Gezondheidszorg

Reisleider sinds: 2017

Aantal reizen geleid: 2

Reis geleid naar: Griekenland - Zakynthos, Sicilië

Reiservaring in:

Griekenland, Lesbos: 2x vrijwillegerswerk in kamp Moria.

Amerika, Brazilië, Noorwegen, Zuid-Europa (Turkije, Griekenland, Macedonië en Kroatië), Ethiopië, Indonesië en Papua, Cuba en Sölden.