“Reizen is naar jezelf kijken tegen een andere achtergrond”

Wees gerust… hier is plagiaat gepleegd. Deze woorden zijn te hoog gegrepen om voort te komen uit mijn beperkte brein. Maar ze zijn zeker wel waar. Een andere achtergrond is er iedere keer als we op reis gaan. Ondertussen heb ik tijdens vakanties landen bezocht als Zwitserland, Zuid-Afrika, Zweden, Zwitserland, Spanje, Portugal, Kazachstan, Georgië, Oostenrijk, Duitsland, Engeland, Noorwegen, Zambia, Malawi, Italie, Frankrijk…

In Malawi ben ik voor een periode van vier maanden geweest, als vrijwilliger op een basisschool. Een geweldige ervaring, waar je inderdaad jezelf tegenkomt in een heel andere cultuur. Dan leer je jezelf weer eens van een andere kant kennen. Een aanrader…zo’n reis.

Ik zal eerst even wat over mezelf verklappen, zodat je zo’n beetje weet wat je te wachten staat. Ik luister naar de naam Gerdineke Hogendoorn. Ik woon in een schattig huis in Polsbroek. Polsbroek, zo’n plaatsje waar de SRV-wagen alias papkar nog twee keer per week voor komt rijden voor de dagelijkse boodschappen.
Mijn hypotheek en dagelijks brood sprokkel ik bij elkaar als leerkracht op basisschool Het Kompas te Montfoort. Zo af en toe werk ik op zaterdag nog op de markt, waar ik kaas, eieren, etc. aan de man probeer te brengen.
De rest van mijn tijd vul ik op met saaie klusjes als afwassen, koken, ramen zemen, was opvouwen, douche schoonmaken, toilet borstelen en dat soort gein. Daarna trakteer ik mezelf op een paar uurtjes hobbyen: fotograferen, foto bewerken, racefietsen, wandelen, orgelspelen, zingen, rammelen op de gitaar, etc.

En natuurlijk vakantie vieren met alle voorbereiding en nabetrachting die daarbij komt kijken. Ondertussen heb ik 7 reizen gedaan als reisleider en iedere keer was het weer een feest. Altijd weer gaaf om AmiGO-ers blij te zien tijdens hun reis. Genieten pur sang.

Ik heb er zin an! Gezellig met elkaar dingen ondernemen, ontdekken en bovenal genieten van en met elkaar.

Wil je nog meer over me weten? We hebben op vakantie tijd genoeg... 

Gerdineke