Als echte bergliefhebber hoop ik de komende zomer een wandelreis te mogen leiden. Sinds 2004 mag ik al reizen leiden van AmiGO en inmiddels weet ik zelf niet meer hoeveel reizen ik al geleid heb. Ik ben begonnen met een wintersportreis en in de zomer erna volgde er een wandelvakantie, het wandelen in de bergen heeft toen echt mijn hart gegrepen. In 2006 heb ik nog een keer een reis naar Portugal geleid en dat was superleuk, maar absoluut niet mijn ding. In 2011 heb ik mijn laatste wintersportreis geleid en ben ik me nog meer op de wandelvakanties gaan richten. In 2011 heb ik ook een tweetal bergsportcursussen gedaan, waarvan een in Oostenrijk onder leiding van een berggids heb ik toen veel over veiligheid in de bergen geleerd en dat kan ik weer toepassen op mijn reizen.

Sinds 1994 ben ik getrouwd met Sandra en zij gaat altijd als mijn assistent mee. We splitsen de groepen regelmatig op, waarbij zij het ene deel begeleidt en ik het andere deel. Als wij samen in de Alpen zijn, wandelen we het liefst een aantal dagen van hut naar hut en daarna nog een paar dagen in een appartement of hotel.

Wij proberen altijd een compleet wandelprogramma aan te bieden. We beginnen altijd met een rustige inloopwandeling, waarbij we vooral letten op de wandeltechniek en we wat vertellen over de omgeving en daarna bouwen we het een beetje op (en soms wel meer dan een beetje). Een klettersteig zit tegenwoordig ook standaard in het programma, we kiezen hiervoor een zeer eenvoudige route uit, zodat iedereen dit een keer kan meemaken. Het is iedere dag weer een genot om na een mooie wandeling, samen in het hotel na zitten te praten, lekker te eten en na de avondsluiting nog wat spelletjes te doen of gewoon lekker niks doen.

Tijdens de tweede week organiseer ik altijd een hutovernachting, meegaan is niet verplicht maar wie zal dat willen missen? Voor deze vakantie heb ik mijn oog laten vallen op een prachtige wildwaterroute, die te lang is om in een dag te lopen. We slapen dan in een Duitse berghut op slaapzalen en voordat het zonlicht over de bergen heen komt, zorgen wij dat we weer op pad zijn om daarvan te genieten.

In het dagelijks leven ben ik docent natuurkunde en dat heeft alles met de schepping te maken en daarvan kan ik, onder andere in de bergen, tal van voorbeelden aanwijzen. Praten over de mooie dingen die je ziet en dat, eventueel uitleggen, vind ik prachtig.

Natuurlijk kan ik nog veel meer over mezelf zeggen, maar dat hoop ik komende zomer te doen als jij mijn reisgenoot bent.

Bertus van de Bunt

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Woonplaats: Apeldoorn

Beroep: technisch onderwijsassistent

Hobby’s: wandelen, skiën, zingen, orgelspelen, fotografie

Reisleider sinds: 2004

Aantal reizen geleid: 18

Reizen geleid naar: Oostenrijk (zomer en winter), Zwitserland (zomer en winter), Italië (Dolomieten), Portugal

Mijn meest favoriete vakantie is: Met een groep heerlijk door de bergen trekken, iedere avond in een andere hut of hotel overnachten om de volgende morgen, bij het licht worden, weer verder te gaan. Daarnaast vind ik het heerlijk om onderweg steeds meer van de schepping te laten zien, zowel die gigantische gletsjers als dat kleine bloemetje.