Wandelen tussen bergen van meer dan 3000 meter en soms zelf wel hoger dan 4000 meter, wat voel je jezelf als mens dan nietig en klein en veel grootser is die God die dit alles gemaakt heeft en nog steeds onderhoud. Daarvan genieten en dat aan anderen mee laten beleven dat is mijn allergrootste hobby.

Sinds mijn eerste wandelreis in 2004 heb ik al vele reizen mogen leiden en bijna altijd zijn de Alpen het decor. Ieder jaar ontmoet je weer vele nieuwe deelnemers en ieder jaar is het weer een aftasten naar de mogelijkheden en wensen van de groep. Mijn belangrijkste doel is altijd weer om de groep maximaal te laten genieten. Zo heb ik in de afgelopen jaren al vele berghutten bezocht, heel wat toppen beklommen, mooie gletsjers overgestoken en niet te vergeten een aantal prachtige klettersteigs geleid. Maar ook raften en mountainbiken zitten regelmatig in het programma.

Toch is bergsport ook altijd een risicosport, je hoort ieder jaar weer van ongelukken in de bergen. Dit ben ik mezelf altijd zeer goed bewust en veiligheid staat bij mij altijd voorop. Dat is voor mij ook de voornaamste reden geweest om een tweetal bergsportcursussen te volgen, zo ben ik in 2011 een week lang met een Oostenrijkse berggids op pad geweest en van hem heb ik veel geleerd op het gebied van tochtplanning, oriëntatie, het weer en veiligheid. De veiligheid gaat altijd over de hele groep en die is zo sterk als de zwakste schakel, ziet een persoon het niet meer zitten dan gaat de hele groep terug. En juist dat maakt een groepsreis zo ontzettend mooi, het gaat niet om de toppen die je allemaal beklommen hebt maar juist om de sfeer die je samen in de bergen beleefd.

De komende zomer hoop ik opnieuw, samen met mijn vrouw Sandra,  een reis te leiden naar Saas-Almagell. Ik heb inmiddels geen idee hoe vaak we al in dit gebied geweest zijn en iedere keer voelt het weer als thuiskomen, maar ook iedere keer ontdek ik nog nieuwe dingen.

De mooiste tocht die ik daar ooit gedaan heb was in 2005, samen met een Amicitia-groep hebben we toen de 4023 meter hoge Allalinhorn beklommen. Het was die dag prachtig weer en na een pittige klim konden we genieten van uitzichten tot aan Milaan in het zuiden en de Mont Blanc in het westen. Wie weet is dat komende zomer opnieuw mogelijk en mag ik dit samen met jou beleven.

Hartelijke groeten,

Bertus & Sandra van de Bunt

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Woonplaats: Apeldoorn

Beroep: Docent Natuurkunde en Scheikunde

Hobby’s: wandelen, skiën, zingen, fotografie

Reisleider sinds: 2004

Aantal reizen geleid: 18

Reizen geleid naar: Oostenrijk (zomer en winter), Zwitserland (zomer en winter), Italië (Dolomieten), Portugal

Mijn meest favoriete vakantie is: Met een groep heerlijk door de bergen trekken, iedere avond in een andere hut of hotel overnachten om de volgende morgen, bij het licht worden, weer verder te gaan. Daarnaast vind ik het heerlijk om onderweg steeds meer van de schepping te laten zien, zowel die gigantische gletsjers als dat kleine bloemetje.

 

 

Ik begeleid de volgende reizen:

thirty-single 30+ / Single
Bekijk deze reis
Bergwandelen in de Zwitserse Alpen, Saastal
12-daagse Auto, vertrek 29 juli