Ooit ben ik als student begonnen met het leiden van reizen. Ondertussen ben ik de tel kwijt geraakt hoe vaak ik voor Amicitia/AmiGO op stap ben geweest. Ik blijf het leuk vinden om met een groep op stap te gaan. En of het nu Italië, Kroatië, Thailand, Venezuela of Oostenrijk is, met een groep op stap gaan, geeft mij altijd weer energie.

Als je vaker mee bent geweest met AmiGO, ken je het wel: Je staat elkaar aan het begin van de reis op Utrecht CS, op Schiphol of op de plaats van bestemming aan te kijken, met een blik van “wat voor iemand zou dat zijn? Zou ik daar goed mee op kunnen schieten?”. Een paar uur later heb je de grootste lol met elkaar. Weer een paar dagen later zijn de beste vriendschappen ontstaan. En dan, het afscheid wat altijd emotioneel is. Vaak is het geen afscheid maar een “tot binnenkort”. Als reisleider vind ik het super gaaf om hier een steentje aan bij te kunnen dragen.

Reizen leiden is voor mij een hobby die ik heb naast mijn werk als bestuurder van een (ouderen)zorg organisatie in Twente. Samen met mijn vrouw en vier zoons woon ik sinds kort in Rijssen en heb het grootste gedeelte van mijn leven in Amersfoort gewoond.

Verder kan ik je van alles vertellen over het mooie van reizen. De clichés over andere culturen die je denken verrijken, herinneringen die je altijd bij blijven, rust en inspanning die je nieuwe energie geven, zijn allemaal waar. Om die hier allemaal op te schrijven, is echter niet zo zinvol. Die bespreek ik liever een keer met je tijdens een van de reizen. Dan kan ik namelijk ook luisteren naar welk verhaal jij hebt. En dan wordt het pas echt interessant.


Groet, André~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Woonplaats: Rijssen

Beroep: Bestuurder Zorgorganisatie (ouderenzorg)

Hobby’s: mijn 4 zoons, reizen, gezelschapsspellen

Reisleider sinds: 1998

Aantal reizen geleid: 10

Reizen geleid naar: Frankrijk, Italië, Venezuela, Kroatië, Zwitserland (wintersport), Thailand, Oostenrijk (Zillertal, Solden en Kitzbühel & Kirchberg wintersport)

Mijn meest favoriete vakantie: Veelzijdig, omdat actie, ontspanning, cultuur, natuur en gezelligheid voor mij een ideale mix vormen om uit mijn dagelijkse bezigheden los te komen. Ze geven mij telkens weer een nieuwe impuls.